Hva er et Produktsertifikat?

SINTEF Produktsertifikat kan utstedes for byggevarer som ikke har krav om CE-merking og CPR-sertifikat, og angir at byggevaren er i samsvar med en nasjonal eller internasjonal produktstandard eller annen teknisk spesifikasjon, og at produksjonen er underlagt løpende kvalitetskontroll.

Hva er Sintef godkjenning?

Hva er en SINTEF Teknisk Godkjenning

EN SINTEF Teknisk Godkjenning (TG) angir at en byggevare er vurdert å være egnet i bruk og tilfredsstiller krav i byggteknisk forskrift (TEK) for de bruksområder og betingelser som er angitt i godkjenningsdokumentet.

Hva er produktdokumentasjon?

Målet med reglene om produktdokumentasjon er å sikre at vesentlige egenskaper til produkter er kjent. Det er derfor det er innført plikt for enhver byggeva- reprodusent/-importør til å sørge for at produktets egenskaper er dokumentert før det markedsføres og omsettes, jf TEK § 5-11 nr. 1 annet ledd.

LES DETTE:  Hvor mye strøm sparer man med ny varmtvannsbereder?

Hva er et Produktsertifikat? – Related Questions

Hvem finansierer SINTEF?

SINTEF utfører forskning med finansiering fra Norges forskningsråd, EU, annen offentlig forvaltning og privat næringsliv. Det er blant de største instituttene for oppdragsforskning i Europa. Som allmennyttig stiftelse har ikke SINTEF eiere. Økonomiske overskudd investeres i vitenskapelig utstyr og kompetanse.

Hva er SINTEF forkortelse for?

Etablering og formål. SINTEF ble etablert i 1950 av Norges tekniske høgskole (NTH), som i dag er del av NTNU. Det fulle navnet var da “Selskapet for industriell og teknisk forskning ved Norges tekniske høgskole”.

Hva er SINTEF Byggforsk?

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur, som utfører forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling.

Hva koster Byggforsk?

Byggforskserien komplett

kr 283,25 pr. mnd.

Hva er byggforsk serien?

Byggforskserien gir dokumenterte løsninger og anbefalinger for prosjektering, utførelse og forvaltning av bygninger. Løsningene i Byggforskserien er veldokumenterte og robuste, de kan brukes over hele landet og de oppfyller kravene i byggteknisk forskrift (TEK).

Hva er TEK 17?

Byggteknisk forskrift (TEK17) med veiledning

Forskrift om tekniske krav til byggverk trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å kunne oppføres lovlig i Norge. Denne veiledningen forklarer forskriftens krav og gir preaksepterte ytelser som vil oppfylle kravene.

Hva skal dokumenteres i et byggeprosjekt?

Dokumentasjonen i et byggeprosjekt (tiltak) omfatter skriftlig eller digitalt materiale som tegninger, beskrivelser, analyser, beregninger, protokoller, sjekklister, fotografier osv. Denne dokumentasjonen må samlet sett bevise at kravene i forskriften er oppfylt.

Når må man følge TEK17?

Arbeid som er så omfattende at hele bygningen i det vesentlige blir fornyet. Dette krever alltid søknad og tillatelse, og kravene i byggteknisk forskrift (TEK17) gjelder for hele bygningen.

Er TEK17 et krav?

1. juli 2017 trådte en ny byggteknisk forskrift i kraft. I den nye forskriften, kalt TEK17, er forskriftskravene gjort tydeligere og det er lempet på flere krav. Lempingene gir økt fleksibilitet og gir større rom for å lage de løsningene som markedet etterspør.

Hva er et rom for varig opphold?

I TEK17 § 1-3 bokstav l er rom for varig opphold formelt definert som: stue og tilsvarende rom, kjøkken og soverom. “Tilsvarende rom” erstatter begrepet “arbeidsrom”.

Hva menes med ytelseskrav?

Funksjonskrav er ønsker og behov som skal tilfredsstilles, mens ytelseskrav er prestasjonskrav som er nødvendige for å nå funksjonskravet. Hvordan man gjør det betyr intet, så lenge man kan dokumentere at ytelsene presterer det de skal for å funksjonen på plass.

Hvilke tre forskrifter finner vi i plan og bygningsloven?

Forskrifter utfyller plan- og bygningslovens regler. Her finner du bl. a. gjeldende forskrifter som byggesaksforskiften (SAK10), byggteknisk forskrift (TEK17) og dokumentasjonsforskriften (DOK).

Hvilken anbefalt avstand må det minst være fra ferdig vegg til standard sluk i gulv i et våtrom?

Beleggleverandørene anbefaler at avstanden til vegg skal være minst 300 mm fra slukets ytterside, selv om det i Byggebransjens våtromsnorm, BVN 30.100, punkt 18 Plassering av sluk, er skrevet at avstanden bør være minst 300 mm.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment