Hva er en Bjelkelagsplan?

Bjelkelag er en serie av bjelker som ligger i jevn avstand og som sammen danner bæresystemet i en etasjeskiller eller et flatt tak.

Hvilke belastninger må et bjelkelag tåle?

Bjelkelaget må tåle 2 ulike belastninger

Eksempler på det er bjelker, isolasjon, gulvbord og takplater.

Hvor langt spenn på 48×198?

Mellom bærebjelkene kan det være f. eks. 3,50 meter hvis gulvbjelkene er 48 x 198 mm og senteravstanden mellom dem er 60 cm. Reduseres bjelkedimensjonen til 48 x 148, blir maksimal spennvidde 2,50 meter.

Hva er en Bjelkelagsplan? – Related Questions

Hvor mye bærer en 2×6?

En 2 x 6” bjelke bærer maks 2,5 m mellom hvert oppladningspunkt.

Hvor mye isolasjon i bjelkelag?

Til lyddemping av hulrommet i bjelkelaget må det isoleres med minimum 200 mm isolasjon i form av plater eller ruller.

Hvilken isolasjon i bjelkelag?

Bjelkelag med tradisjonelt stubbeloft

Størst isolasjonstykkelse i bjelkelaget oppnås ved å skru fast et bredt bord på undersiden av bjelken før denne legges på plass. Ved ønske om større isolasjonstykkelser må bjelkelaget fores opp. Over stubbeloftet skal det legges en vindsperre som hindrer trekk opp gjennom gulvet.

Hvilke skruer til bjelkelag?

Montering av bjelker

Når du skal montere kubbinger i et nedsenket bjelkelag anbefaler vi at du bruker konstruksjonskruene WAF eller ET-T. Ingen av skruene krever forboring. De gjør omtrent samme jobb, men skiller seg ut i utseende. ET-T skruen gir en montasje helt uten synlige skruehoder.

Hvorfor Kubbing i bjelkelag?

Ved behov kan kubbing montere mellom terrassebjelkene for ekstra stabilisering. Dette vil også forsterke hele bjelkelaget men er ikke nødvendig hvis bjelkelagstabellen er fulgt. Forsøk å benytte hele lengder på terrassebjelkene.

Hvor langt spenn på 48×148?

De skal ha en dimensjon på 48 x 98 mm ved et spenn på rundt 1,6 m, 48 x 123 mm for 2 m, 48 x 148 mm for 2,3 m og 48 x 173 mm for spenn over 2,7 m.

Når skal man bruke bjelkesko?

HVORDAN BRUKES BJELKESKO? Skal bjelkeskoen brukes til å feste tilfarere på en bærende bjelke, for eksempel til en terrasse eller et gulv i en bod, er det viktig å plassere beslaget slik at overkanten av tilfareren kommer til å flukte med overkanten av bjelken.

Hvordan skjøte bjelkelag?

Skjøting skjer ved overlapp på 60 cm og skal alltid skje ved en søy- lesko der det blir 30 cm på hver side. Bjelkene skrus i hverandre med 2 skruer over hverandre i begynnelsen og slutten, og resten i sikksakkmønster.

Hvor langt mellom søyler?

Det skal være ca. 2,5 meter avstand mellom fundamentene til hver bjelke.

Hva er lysåpning i bjelkelag?

Beregningsgrunnlaget er det samme som for bjelkelag av heltrebjelker. Spennviddene er gitt som lysåpninger, dvs. netto avstand mellom svillene som bjelkene er lagt opp på.

Hvor mange skruer i en Bjelkesko?

Inn mot dragaren som bjelken er festa i skal ein nytta skruer i alle hol inst, altså 10 – 12 skruer.

Hvor langt inn skal en skrue?

Hvor lange skruer skal jeg bruke? Så langt inn i materialet må du skru. Hovedregelen for valg av lengde på en skrue varierer litt avhengig av hvilken type skrue det er. For treskruer er en grei tommelfingerregel at 50% av skruen skal inn i det materialet man skrur i.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment