Hva er den beste hekken?

Liguster, agnbøk, svarthyll og tuja er fire gode valg for deg som vil få hekken på plass så fort som mulig.

Hvilken Spirea er mest hardfør?

Veldig godt egnet som hekk, for eksempel mot en vei. Bør plantes i sol for å få rik blomstring. Bjarkøyspirea er en av de mest hardføre prydbuskene vi har.

Kan man spise Sargenteple?

Sargenteple, Malus toringo var.

Dekorative blomster og bær! Så langt mine søk viser så er ikke sargenteple giftig. Rogn blir høye buskaktige trær og er vel kjent for de fleste, men veit du at det finnes mange spennende arter og kultivarer, som feks kvitrogn?

Hva er den beste hekken? – Related Questions

Hva skjer hvis man spiser hundekjeks?

Hundekjeks (Anthriscus sylvestris) er en lite farlig plante, og vil derfor ikke gi noen symptomer ved en liten smak. Har barnet ditt smakt på blad eller blomst fra hundekjeks, gi litt drikke.

Er blåbær giftig?

Blokkebær er ikke giftig – Giftinformasjonen – Helsenorge.

Hva skjer hvis man spiser revebjelle?

Å ta på revebjelle vil ikke føre til forgiftning, men inntak av planten kan føre til alvorlige symptomer. Kontakt Giftinformasjonen ved inntak av plantemateriale. Hele planten inneholder giftstoffer. Selv en liten smak kan føre til en alvorlig forgiftning.

Er fuglevikke spiselig?

Fuglevikke

Blomster og frukter kan spises. Plante med blomster eller bare blomster kan brukes til tinktur eller uttrekk i varmt vann.

Er Løvetannblad giftig?

Løvetannblader egner seg godt i salater og er både kortreist, sunt og gratis! Bladene gir en litt bitter smak, som kanskje kan sammenlignes med ruccola. Det bør imidlertid helst være unge blader som plukkes før blomstring, sier han. Men også de ferske røttene kan brukes.

Er blomstererter spiselig?

Finnes i flere hundre sorter og i ulike størrelser. Har en klatrende, slyngende voksemåte. Blomsterertens frø er ikke spiselige.

Hvordan få kraftige erteblomster?

Når de små spirene har fått to–tre blader, kan du knipe toppen slik at planten forgreiner seg og danner flere stengler, og dermed flere blomster. Når faren for nattefrost er over, kan erteblomstene plantes ut i bedet. Pass på å herde plantene først hvis du ikke satte dem ut rett etter spiring.

Er erteblomster flerårig?

Flerårig. Klatreplante. Får blomster i tonene hvit, rosa og fiolett. Krever støtte.

Skal erteblomster ha mye sol?

For å begynne med forutsetningene, erteblomster trenger plass, jord som drenerer bra men allikevel holder på fuktighet, full sol og god tilgang på vann og næring.

Hvordan lykkes med erteblomster?

For de som er så heldige å ha erteblomster i full vekst er det enkelt stell. Naturlig nok er det jevnt med vann, og litt gjødsel for å opprettholde veksten samt klipping som er viktig nå. For mange sommerblomster er det viktig å klippe av visne blomster for å stimulere planten til å sette nye knopper.

Hvor tett kan erteblomster plantes?

Dyrking av erteblomst

På samme måte kan erteblomsten plantes rett i bed eller i pallekarmer. Fyller du en pallekarm med erteblomster vil du ha overflod til buketter store deler av sommeren. Når du planter erteblomstene ut, kan de stå med en avstand på ca 5 cm siden røttene søker dypt etter næring og fuktighet.

Hvor sent kan man så erteblomster?

Ringblomst, solsikker, blomkarse, kornblomst, erteblomst og pyntekorg er sommerblomster som du kan så selv i april og mai.

Hva skal såes i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Er erteblomster giftig?

Arten er meget populær som sommerblomst i hager, men det er bare gjort ti funn i norsk natur, alle sammen i Sør-Norge. Alle funn er trolig forvillede hageplanter. Blomstene har en sterk og søt, men ikke tung duft. Belger og frø (“erter”) er giftige og bør ikke spises.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment