Er løvemunn flerårig?

I tillegg finnes det sorter som har ulike farger på overleppe og underleppe. Prydløvemunn stammer fra Sør-Europa og er egentlig flerårig, men den dyrkes som ettårig sommerplante i Norge.

Hvor lenge blomstrer løvemunn?

Nydelig løvemunn med duftende, åpne blomster i en solnedgangsaktig fargeskala. Lavtvoksende sort, kun 20-30 cm høy, gjør den også egnet i krukker. Forkultiver frø tidlig vår og plant ut etter siste frostnatt. Blomstrer juni-september/oktober.

Skal man toppe løvemunn?

Løvemunn kan toppes, vi har forsøkt begge deler, men har endt opp med å ikke toppe (dvs knipe av midtskuddet for mer forgrening) Hver gang du topper planten, vil den sette flere sideskudd, men hvert av de skuddene vil bli lavere enn det opprinnelige skuddet.

Er løvemunn flerårig? – Related Questions

Når Prikle løvemunn?

Løvemunn spirer etter 7–10 dager ved ca. 20 grader. Prikle om når småplantene er store nok til å håndteres, og plant ut når faren for nattefrost er over. Knip toppen for å tvinge frem flere sideskudd.

Hvordan få blomster til å springe ut?

Bruk kaldt vann

– Til alle avskårne blomster bør du bruke kaldt vann fra springen. I varmt vann utivkler bakteriene seg raskere, og det senker levetiden til blomstene. Om du ønsker å få blomstene til å springe ut raskere, kan du derimot bruke varmt vann.

Hvilke planter kan toppes?

Ettårige klatreplanter skal toppes. Hvis det begynner å komme små blader/skudd ut mellom blad og stilk, kan planten toppes (uten at det nødvendigvis trengs). Markblomster toppes ikke. Klassiske stauder toppes normalt ikke.

Skal man toppe Klokkeranke?

Når de får 2-4 blader plantes de om i egne potter med noe å klatre i. Vi pleier å toppe plantene når de er 20-30 cm, og en gang til når de er 100 cm, slik at vi holder de litt tilbake. Etterhvert vil de trenge større potter minimum 1 literspotter, men gjerne større.

Skal flittiglise knipes?

Flittiglise går for å være en «selvrensende» sommerblomst, det betyr at du ikke trenger å knipe vekk det som er avblomstret. Vi anbefaler likevel at du fjerner det som er vissent for rikest blomstring hele sommeren igjennom. Flittiglise liker seg best i halvskygge og blomstrer rikt til og med i skyggen.

Skal erteblomster knipes?

Når du har 2-3 bladpar er det lurt å toppe de, dvs knipe av hovedskuddet, så planten busker seg bedre.

Er erteblomster flerårig?

Flerårig. Klatreplante. Får blomster i tonene hvit, rosa og fiolett. Krever støtte.

Hvor trives erteblomster?

Når plantene er herdet vil erteblomstene trives best med mye sol og næringsrik jord. Med en skyggefull plassering vil det bli spinkel vekst, og mangelfull blomstring.

Hva kan plantes sammen i pallekarm?

Ypperlige planter å dyrke i pallekarm

Gulrøtter, poteter, squash, gresskar, mais, rødbeter, reddiker, salat, rabarbra, løk, tomat, kål, alt går!

Hvor mye jord skal man ha i en pallekarm?

En pallekarm rommer faktisk over 200 liter med jord.

Hva er fint å plante sammen med lavendel?

Mange setter lavendel i staudebedet mellom roser, klematis og andre planter som liker god jord med mye vann og næring.

Hvor plassere pallekarm?

Plasser pallekarmen på et solrikt sted i hagen så plantene dine får så mye sol som mulig. Sørg for at underlaget er rett.

Hva er enklest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvor mange liter rommer en pallekarm?

En standard pallekarm rommer omtrent 200 liter jord, så hvor mye jord du trenger kommer an på hvor høy plantekasse du velger å bygge.

Hvordan gjødsle pallekarmer?

Jeg gjødsler topplaget av jord opp med en runde gullvann/tissevann for å sikre næring også i toppjorden, og avslutter med å rake overflaten fin og rak, klar for å sås.

Hvordan bruke kaffegrut som gjødsel?

Perfekt til roser

Det holder å spre litt gruten på jorden rundt plantene, og det blir lettere hvis du bruker kaffegruten som har tørket. Visste du at meitemark elsker kaffegrut? For å få mye meitemark i hagejorden kan man gjødsle plenen eller blomsterbedet med utvannet kaffegrut.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment