Er blærespirea vintergrønn?

Spirea som er fin både sommer og vinter! KOBBERFARGE: Busken har nydelige blader.

Hvor fort vokser blærespirea?

Blærespirea vokser hurtig, og blir ca. 1,5 meter høy. Den er fin å bruke til hekk. Den skal da plantes med en avstand på en halv meter.

Hvor høy blir blærespirea?

Blærespirea har en bred og opprett vekst. Den blir opp til 2 meter høy og har tre-lappede røde blader og overhengende grener. Planten utvikler kremhvite til rosa blomsterskjermer i juni.

Er blærespirea vintergrønn? – Related Questions

Hvilken Spirea er mest hardfør?

Veldig godt egnet som hekk, for eksempel mot en vei. Bør plantes i sol for å få rik blomstring. Bjarkøyspirea er en av de mest hardføre prydbuskene vi har.

Når blomstrer Spirea?

De fleste sorter av spirea for eksempel blomstrer rikere om de plantes om vinteren. Blomstringsperioden varierer alt etter sorten fra mars til september.

Hvor høy blir Bjørkebladspirea?

Beskrivelse. Bjørkebladspirea ‘Tor’ blir opp til 1m høy med bred og kompakt vekst, og den har svært god dekkevne. Den blomstrer meget rikt på forsommeren med 3-5 cm hvite halvskjermer. Blomstringen er rik og frodig selv på unge planter og skudd etter hard skjæring.

Hvor høy blir sommerfuglbusk?

Sommerfuglbusken er en løvfellende busk. Den har en eksplosiv vekst og kan bli opptil 5 meter høy. Imidlertid er sommerfuglbusken også tilgjengelig i dvergstørrelser på op til 60 centimeter i høyden fullvokst.

Hvor høy blir fagerbusk?

Plantebeskrivelse. 2 -3 m høy, løvfellende, tett busk med overhengende greiner med motsatte knopper og brunlig, avflasende bark. Busken har en svakt krydret lukt og tynne, hårdekte skudd.

Hvor er blåveisen fredet?

Blåveis er ikke, og har aldri vært, fredet. Med mindre du er i et vernet omeråde så er det lov å plukke blåveisblomster i skogen. Men. Den er så populær at du bør plukke med omtanke, ikke tråkk på planter, og ikke plukk mye, det er jo ikke bare du som skal nyte den.

Er det lov å plukke blåveis?

Biologen opplyser at blåveisen kun er fredet når den vokser i et område som er fredet. Alle andre steder kan man plukke den. Det er heller ikke ulovlig å spa den opp og plante den i et blomsterbed, men Wesenberg advarer folk mot det siste.

Når på året kommer blåveis?

Når solen varmer skogbunnen, og plussgradene råder i februar, våkner blåveisen til live. Det meldes om blåveis i full blomst mange steder på Østlandet, og blåveisbildene popper opp i sosiale medier.

Kan man flytte blåveis?

Det er ikke lov å grave opp og ta med seg røtter uten grunneiers tillatelse, men det gjelder nå alt som vokser. Men. Dersom du er i et landskapsvernområde, ja der kan det være både forbudt å plukke og enda mer forbudt å grav opp og flytte, men blåveisen har ikke, og har aldri hatt noen fredning i Norge.

Hvordan få blåveis til å forsvinne?

Det finnes ikke noen spesiell behandling for blått øye. Eneste mulighet er å vente og la kroppen og huden hele seg selv.

Er blåveis giftig?

Blåveis (Hepatica nobilis) er ei plante med mildt irriterande plantesaft. Ein liten smak gir vanlegvis ikkje symptom. Ta kontakt med Giftinformasjonen (22 59 13 00) dersom barnet ditt har ete store mengder blåveis.

Hva slags jord trenger blåveisen for å klare seg bra?

Grunnen til at vi gjerne finner blåveisen i skogen, er at den trives aller best i skogsjord. Grunnen må være skrinn og kalkrik, og derfor vil den ikke trives i et frodig hagebed der du har pøst på med humusrik jord og rikelig med gjødsel.

Hvor lenge blomstrer blåveis?

Blåveis (Hepatica nobilis) (dansk: blå anemone, svensk: blåsippa) er en flerårig urt i soleiefamilien. Den har karakteristiske, leverformede, vintergrønne blader og blå blomster i april – mai.

Når blomstrer blåveisen?

De karakteristiske leverforma bladene visner ned og nye blad dannes utover sommeren. Planten blomstrer i april-mai, og kan bli omtrent 10 cm høy. Frøene spres med maur, blomsterstilken bøyer seg ned mot bakken når frøene er modne og maur tiltrekkes av et lite, saftfullt vedheng på frøet.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment