Skal det være plast i tak på bad?

De fleste anbefalinger og monteringsanvisninger fra produsenter av våtromsmembraner m.m. og fra andre fagmiljøer, sier at det i våtrom ikke skal være dampsperre mot yttervegger eller i vegger mot uoppvarmede rom når veggene kles med våtromsmembran eller veggvinyl.

Hvor må membranen være damptett?

Membraner er i utgangspunktet vanntette, men ikke alle er damptette. Husk at på yttervegg og mot kalde rom skal membran være damptett.

Skal det være plast i tak på bad? – Related Questions

Er fuktsperre og dampsperre det samme?

Dampsperre og fuktsperre er som regel to sider av samme sak, mens dampBREMS derimot er noe annet. Dampsperre/fuktsperre er normalt plastfolie.

Skal man ha plast i gulv?

Det skal ikke legges plast i gulvet, men isolasjonen kan gjerne dekkes med ullpapp eller forhudningspapp før nytt gulv spikres på. Hvis du først har brutt opp gulvet, bør du vurdere å legge varmefolie i det.

Hvor tykk må en yttervegg være?

Total tykkelse på ferdig bindingsverkvegg vil avhenge av hvilke funksjonskrav veggen skal oppfylle. For eksempel er yttervegger i boliger, kontorbygg og lignende som bygges i Norge i dag, minst 200 millimeter tykke, mens rene skillevegger kan være helt ned i 50 millimeter tykkelse.

Hvor tykk skal isolasjonen være?

Totalt bør tykkelsen på isolasjonen være på minst 30–35 cm. Over isolasjonen legges det forhudningspapp for å hindre fukt og kald trekk i å komme inn i isolasjonslaget. På samme måte bør forkanten av isolasjonen dekkes da det er spesielt viktig med slik vindtetting nær raftet (overgangen mellom taket og loftsgulvet).

Hvor tykk isolasjon må du bruke i yttervegg etter tek 17?

Rammekravene i TEK17 tar utgangspunkt i U-verdi for vegger på 0,18. Det samme kravet gjelder tiltaksmetoden for boliger. Passivhus trenger mer isolasjon: Typiske U-verdier for yttervegger i boliger er 0,15 – 0,10 W/m²K for å klare krav til varmetapstall.

Hvor tykk isolasjon i yttervegg?

I dag krever Plan- og bygningsloven 20-30 cm isolasjon i gulv, 30-35 cm i tak og 20-25 cm isolasjon i yttervegger i nye boliger. De laveste tykkelsene angir minimumskrav, og betyr at du gjennom en kontrollregning må vise at samlet energibehov ikke overskrider en fastsatt energiramme.

LES DETTE:  Hva slags ovn gir mest varme?

Er 15 cm isolasjon nok?

I boliger bygget fra 1970 til 1995 ble den vanligste isolasjonen i vegger og tak glassvatt, steinull eller cellulose. Tykkelsen var på 10 cm i begynnelsen av perioden og ble på slutten av 70-tallet økt til 15 cm. I dag ligger kravene på isolasjon i veggene på rundt 25 cm i tykkelse.

Er ny isolasjon bedre enn gammel?

Isolasjonsevnen til produktene våre i dag er langt bedre enn den var på 1960-tallet, og bedre enn den var for 30 eller 40 år siden, forteller han. Hvis du har isolasjon fra 70-tallet eller senere som er i god stand, men ønsker høyere komfort er det ingenting i veien for å isolere på utsiden av denne.

Hvorfor plast på isolasjon?

En tradisjonell dampsperre av plast brukes på innsiden av yttervegger og tak. Slik skal den hindre at fuktig inneluft går ut i konstruksjonene, hvor den kan gjøre skade blant annet ved at det oppstår kondens med etterfølgende muggvekst.

Hvor brukes fuktsperre?

Dampsperren plasseres på varm side av isolasjonen. Dampsperrens viktigste oppgave er å sikre innvendig lufttetting, samt å hindre at fuktighet fra inneluften skal diffundere ut gjennom konstruksjonen med påfølgende kondensering og fare for skader.

Hvordan bli kvitt kondens på loft?

Slik løser man problemet med fukt på loftet

Tett loftsbjelkelaget og ventiler bomiljøet, særlig våtrommene, for å redusere fukten i luften som strømmer til loftsrommet. Installer et permanent anlegg for behovsstyrt ventilasjon i loftsrommet.

Hvor mye koster det å etterisolere?

Prisen vil variere fra prosjekt til prosjekt, men vi ser at de fleste betaler et sted mellom 2.000 kroner og 4.000 kroner per kvadratmeter veggflate. Dersom det er snakk om etterisolering med bytte av både tak og kledning, ligger prisen på omtrent 4.500 kroner per kvadratmeter vegg-/takflate.

LES DETTE:  Hvor dyp må en lysgrav være?

Er etterisolering søknadspliktig?

En utvendig etterisolering kan føre til at bygningens karakter endres og er i så fall søknadspliktig. Det er kommunen som avgjør hvorvidt tiltaket er søknadspliktig eller ikke. Derfor bør man alltid kontakte kommunen å avklare tiltaket.

Hvor mye sparer man på å etterisolere?

Det er sjelden lønnsomt å etterisolere vegger.

Å øke isolasjonen i yttervegger fra 10 til 25 centimeter gir bare 2020 kWh i årlig besparelse for én etasje for en bolig med 96 kvadratmeter grunnflate, ifølge SINTEF Byggforsk.

Når bør man etterisolere?

Når bør du etterisolere veggene?
  • Du må bytte kledning, eller må rehabilitere fasaden uansett.
  • Det er kaldt og trekkfullt i boligen din.
  • Dere har høye energikostnader.
  • Du ønsker bedre bokomfort.
  • Du ønsker å bruke mindre energi til oppvarming.
  • Boligen din er bygget før 1980. (

Hvordan isolere en betongvegg?

Kjelleryttervegg av betong isoleres utvendig med XPS eller Glava EPS, og innvendig med Glava Plate/Rull. For yttervegger av betong, og mur generelt, anbefaler vi å ha minimum halvparten av den totale isolasjonstykkelsen på utsiden. Det er viktig for å oppnå god sikkerhet mot fukt og fuktskader på grunn av kondens.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment