Kan man ta frø av petunia?

Du kan samle frø både av stauder og ettårige planter. Akeleie, lupin og blå valmuesøster er stauder som både er enkle å høste inn og som har gode spireevner. Av sommerblomstene er for eksempel tagetes, stemorsblomst og petunia planter som er lette å høste inn og som spirer godt når du sår dem neste år.

Hvordan ta vare på petunia?

Petuniaen trenger mye lys for å kunne spire. For optimal produksjon av blomster bør Petuniaen få 4 til 5 timer med sollys. Petuniaplanten har også et behov for moderat mengde vann, men det kan holde å vanne dem omtrent 1 gang i uken. En enkel måte å sjekke om planten trenger vann på er å kjenne om jorda er tørr.

LES DETTE:  Når kan man plante ut Skaugumbegonia?

Hvordan ta frø fra sommerblomster?

Når frøene fra ringblomsten har blitt brune, er de modne for sanking. Ved å knuse frøkapselen med fingrene, eller tømme en frøkapsel som har åpnet seg på ett hvitt underlag ser du enklere hva som er frø, og hva som er rusk.

Kan man ta frø av petunia? – Related Questions

Når skal man så frø inne?

Du kan frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika. Noen blomster, som pelargonia og heliotrop, trenger også ekstra tid før blomstring.

Hvordan lykkes med å så frø?

Hvordan så frø utendørs?
  1. Fjern steiner og ugress.
  2. Tilsett gjødsel. Vann godt slik at jorden blir fuktig.
  3. Lag små groper eller en fure i jorden. Størrelsen på frøene avgjør hvor dypt de skal sås.
  4. Vann forsiktig en gang til. Pass på så frøene ikke flyter av gårde.
  5. Hold såingen fuktig til den spirer.

Hvordan høste frø fra blomster?

Frøhøstingen bør skje under tørt og fint vær, og helst før luftfuktigheten kommer sigende ut på kvelden. Frø i kapsel kan høstes med kapselen på eller høstes rett fra kapselen hvis frøene sitter løst. Hvis frøene ikke faller ut av seg selv kan du klippe av frøstandene, legge disse i en papirpose og ta de med inn.

Hvordan herde sommerblomster?

5 råd for herding:
  1. Sette plantene ut noen timer per dag i begynnelsen, før du forlenger tiden og til slutt lar dem stå ute hele døgnet.
  2. Start herdingen i skygge, og la plantene gradvis og forsiktig utsettes for sol.
  3. Ta inn plantene så fort det blir tegn til frost.
  4. Bruk god tid på herdingen.

Hvordan overvintre sommerblomster?

Temperatur:
  1. Plantene foretrekker å stå svalt og kjølig.
  2. Helst mellom 5-10 grader.
  3. Unngå store temperatursvingninger.
  4. Kjeller, bod, loft eller garasje er velegnede kjølige overvintringssteder.
  5. Har du ikke tilgang på kjeller/garasje kan du sette det i det kjøligste rommet du har, men da må du huske å vanne det noe mer.

Skal man klippe en hortensia ned?

Hortensia setter knopp året før de blomstrer, så de bør beskjæres rett etter blomstringen om høsten. Klipp bort de gamle blomstene rett under selve blomsten, da skades ikke de nye blomsterknoppene. Knoppene kommer alltid i toppen av planten og er klare for å blomstre frodig neste blomstringsperioden.

Når skal Geranium klippes ned ned?

I vinterhalvåret står pelargoniene mine i kjelleren. Der står de fra november til midten av mars, uten vanning. Når mars er her tas de opp, klippes ned og skiftes jord på.

Kan Hortensia overvintre i krukker?

Står hortensiaen din i en egen potte på terrassen, og nærmer temperaturen seg under -10 °Com natten? Da kan du også ta inn planten din, helst i et mørkt kjølig rom som en (kjeller)bod eller et skjul. Hvis du tar inn hortensiaen bør du fjerne bladene og blomstene på planten.

Hvordan få nye blomster på hortensia?

I løpet av sommeren bør du gjødsle et par ganger med hortensia– eller rhododendrongjødsel. Klipp bort visne blomster etter hvert slik at planten holder seg fin. Da får den nye knopper og blomstrer til langt ut på høsten.

Hvordan få hortensia til å blomstre igjen?

Hortensiaen skal plantes ut før frosten kommer til vinteren for å blomster til neste år. Du bør bruke spesiell hortensia– eller rododendronjord, gjerne blandet med litt torv. Plasser hortensiaen på et sted med godt lys og halvskygge, og sørg for å unngå steder med for høy varme eller direkte sollys.

LES DETTE:  Hvordan kvitte seg med bladlus?

Hvorfor får hortensia ikke blomster?

Blomstrer ikke hortensiaen din? Da kan det være at jorden ikke er sur nok. Hortensia vil nemlig ha jord med lav PH, og liker ikke kalk.

Skal blomstene på hortensia fjernes?

De fleste sorter Hortensia setter knopp året før de blomstrer. De skal derfor beskjæres rett etter blomstringen om høsten. Venter du for lenge, kan du klippe bort blomsteranlegget.

Hva gjør man med visne hortensia?

Vakre blomster krever oppmerksomhet!

Visne blomster kan fjernes underveis og etter blomstringsperioden (rundt september måned), mens døde eller syke planter og plantedeler bør fjernes så fort det er sett, uavhengig av tid på året.

Maiken_Kaspersen_profile
Om forfatteren

Maiken Kaspersen lever og ånder for å gjøre hjemmet til et best mulig sted å leve, være med familien og nyte livet til det fulle.

Med mange års erfaring innen interiør, kjøkken og arkitektur, har Maiken mye kunnskap å dele med leserne av Drømmehjem.

Leave a Comment